Hoeveel dingen kan je doen in 1 week? - Reisverslag uit Wellington, Nieuw Zeeland van Bart Lansbergen - WaarBenJij.nu Hoeveel dingen kan je doen in 1 week? - Reisverslag uit Wellington, Nieuw Zeeland van Bart Lansbergen - WaarBenJij.nu

Hoeveel dingen kan je doen in 1 week?

Door: Bart

Blijf op de hoogte en volg Bart

19 November 2007 | Nieuw Zeeland, Wellington

En daar is die weer hoor.

En heeft het bij jullie al gesneewd? Of alleen nog maar regen. Hier begint het lekker weer te worden. En dus elke dag lekker het zonnetje..mmmm heerlijk hoor zou niet kunnen denken dat het nu winter is bij jullie :):) Maar ik zal jullie verder niet gek maken.. Dat gebeurd vanzelf wel als ik jullie ga vertellen wat ik deze week heb gedaan.. Dus ga er maar even goed voor in je stoel zitten en beeld je in wat ik allemaal meemaak in 1 week. Ik hoop dat jullie daar ook allemaal van die mooie weken hebben. zo niet dan zeg ik: doe er wat aan ;)

Haha Oke hier komt ie dan.
Ik zal het wat uitgebreider schrijven zodat de kenners van het land kunnen volgen waar ik allemaal heen ben geweest. (of je pakt de landkaart erbij :)) Ik was maandag dus vertrokken uit Auckland richting Hahei super mooie plaats aan de kust. En we sliepen op 1 min lopen van het stand. Smiddags naar de hotwater pool geweest graaf je een kuil in het zand net als de duitsers en het zand is daar zo warm omdat er een vulkaan onder zit dat je er dan lekker in kan gaan zitten. Nu ging ik met me reisgenoot Rob de zee in want het zag er echt onwijs wild uit. Dus wij beetje gek doen enzo.. Vertelt iemand anders later dat het 1 van de gevaarlijkste stranden van NZ is om in te zwemmen haha vandaar dat we de enige waren. Gelukkig wisten we dat toen niet. En we leven nog hoor :)
Dag erna naar Raglan gereden en daar sliepen we in een hostel tussen de bossen echt vet mooi in de nacht kon je echt niks zien en wast vet koud en hebben we met heel de groep gezellig wat gedronken. Die middag had ik ook mijn eerste surfles in een wilde zee. Ik kan 1 dingen zeggen echt te cool en ging echt goed... De meeste keren stond ik op me bord.. dus dat ga ik zeker nog vaker doen :) Die dag erna zijn we naar de caves geweest in Waitomo een toch van 2 uur onder de grond in super koud water maar echt gruwelijk en supermooi. Daarna doorgereden naar Maketu waar we 1 nacht bij de orspronkelijke bevolking ( Maori) hebben geslapen dit is heel uniek en in de avond deden ze ook een show en dat was echt te cool. En wij moesten op een geven moment ook meedoen en heel de dans leren. Daarvoor gaat het shirt uit en moet je zo raar mogelijke gezichten maken met je tong en ogen. Haha ik zal de foto's later laten zien. Haha dat was zo cool. En echt een ervaring daarna met heel de groep in het huis geslapen.
De dag erna naar Taupo gegaan waar we in de ochtend zijn gaan raften en van een waterval van 7 meter zijn gegaan(hoogste in de wereld waar je met een raft van af kan) was echt cool. Daarna naar een hotwater plas geweest en even lekker 15 min ingezeten. en daarna door gereden naar het skydive, om een geweldige sprong te gaan maken. het was niet zeker of we konden springen want er was te veel bewolking. maar we konden uiteindelijk toch. Jippie ik had gekozen voor 15.000 feet en DVD pakket.. En daar gingen we dan hoor in een knal roze vliegtuig omhoog.. Super mooi om te zien. en daar kwam de sprong ik was de laatste van eht vliegtuig en zat bij het raam en dacht jippie nu ga ik een vrijeval van 1 min tegemoed. Echt het ging zo snel en was zo gaaf. die wind razend snel langs je lichaam. en toen relax nog beetje rondjes gemaakt met de parachute en landen maar... Was echt onwijs gaaf maar denk toch meer dat ik van een bunjee jump hou dus die ga ik binnen kort ook nog doen.
Maar het was zeker een mooie dag.
Die dag erna zouden we een vulkaan gaan beklimmen en de klim zou 7 uur duren en je stijgt echt heel veel. Was echt zwaar en we liepen heel de tijd over stenen en je kan begrijpen dat het niet echt makkelijk gaat op je sportschoenen. maar je moet wat he. Maar was echt super mooi zoveel verschillende landschappen in 1 tocht. Dus was echt super maar wel echt kapot aan het eind. Dus toen lekker in de spa geweest en die avond lekker met ze alle gedronken dat we het overleeft hebben. Die dag erna doorgereden naar Wellington en kwamen daar al vroeg aan naar het muzeum geweest echt gaaf zoveel te zien en te doen. en verder de rest beetje door de stad gelopen. En in de avond gezellig met heel de groep naar de bar geweest. Want wij gingen niet meer verder met hun We wilde even dagje rust en de was doen enzo. Want als je aan het reizen bent vertrek je elke dag zo tussen 7 en 8 uur in de morgen. En dat noemen ze dan vakantie ;( maar je moet per dag zoveel reizen om alles te kunnen zien en te doen. Dus je zit meer in de bus dan dat je dingen aan het doen bent. maar ik kan niet anders zeggen dan dat ik echt een top week heb gehad en niet kan begrijpen dat ik dat allemaal in 1 week gedaan heb. Vandaag ook nog naar de sportschool geweest want dat mis ik toch wel hoor.
Ik heb nu dus heel het Noorder eiland gehad en de hotspots gezien en we vertrekken morgen ochtend weer om 7 uur om met de ferry naar het zuidereiland te gaan. Ik ben erg benieuwd omdat ze zeggen dat het dus totaal verschillend is en de natuur er weer heel anders. Dus ik ben benieuwd.
Me engels gaat wel redelijk. In de bus zaten ook 2 nederlanders en die moesten af en toe keihard lachen. want als ik een wordt in het engels dus niet weet dan zeg ik het gewoon in het nederlands haha en hun hoorde dat natuurlijk elke keer. maar ik heb nu de bijnaam Borat.
Weer eens wat anders. maar het is af en toe wel lastig als je wat wil zeggen maar dan toch echt niet de woorden weet. maar dat komt vanzelf wel goed. Maar is wel super leuk om zoveel mensen te leren kennen. En ik kan niet anders zeggen dat nieuw zeeland een super mooi land is en er echt veel te zien is.
Het is nu in Nieuw Zeeland de maand van prostaat kanker dus bijna alle mannen hebben hier een beginnend snorretje omdat ze met elkaar weddenschappen zijn aangegaan om zo zoveel mogelijk geld op te halen. haha grappig om te zien.
ik had niet veel tijd om alles te schrijven dus er kunnen zeker veel spelfouten inzitten... Jammer dan :)
Maar wilde jullie toch even laten weten wat ik allemaal gedaan heb. De foto's komen snel moet even een sponsor zoeken om me foto bestand te uploaden. Dus als je puntje wil scoren weet ik wel hoe dat zou kunnen ;) haha grapje.
Maar maak er een mooie week van. Dan ga ik het ook zeker weer doen er staan leuke dingen op het lijstje dus jullie horen het wel weer.
Echt cool trouwens dat iedereen wat achter laat. vind het echt heel cool om alles te lezen. En te horen hoe het met jullie gaat. Dus blijf dat zeker doen.

De grzzzz van de reizende Borat

• 19 November 2007 - 11:38

Karima:

Hey! Heb net op school je berichje zitte leze... moest een paar keer harop lache vooral omdat je af en toe gewoon in het nederlands iets zegt als je het woord niet weet... haah wel leuk dat het je toch goed af gaat om met mense te prate daar zo. Cool om te leze wat je allemaal hebt gedaan vooral het skydiven is keihard. Laat snel de foto's zien! Ben wel benieuwd ook naar de foto's met de bevolking daar ;) Veel plezier nog en we horen het wel weer hahaha...

Kuss

• 19 November 2007 - 12:39

Saskia:

Hey Bart,
    wat gaaf om al je verhalen te lezen,ja zo zie je dat je in zo'n korte tijd zoveel meemaakt en wat je allemaal nog hebt te gaan!!Ik zou ook graag ooit eens een reisje naar NZ maken lijkt me prachtig. En wat betreft je engels...over een paar maanden kan je vast het nederlandse woord niet meer vinden!!
    Bij ons is de sint weer in t land...ben druk met liedjes oefenen met de meiden,sneeuwen doet t nog niet,maar het griepvirus hangt wel lekker in de lucht!!
    Maar voorlopig zit jij er nog warmpjes bij!
    Have fun,
    Groetjes Sas

• 19 November 2007 - 12:39

Debbie:

Bart!! Ik heb je net al aan de telefoon gehad, maar ook nog leuk om dit te lezen! Wat een reiziger ben je ook he;)
    Heb je trouwens je nood toilet al gebruikt? hahaha, anders moet je er wel even een foto van maken he:P
    Vet cool dat je ook al gesurfd heb en dat je het ook al kan..Maarja je kon natuurlijk ook al snowboarden!!
    Nou ik mail je snel!
    Denk aan je,
    Je kleine zusje..

• 19 November 2007 - 13:08

Jeanine:

Jaaaaaaaaa wat een gave dingen allemaal!
    Heerlijk om al je verhalen te lezen!
    Ik leef helemaal mee vanuit het koude nedeland!

Geniet lekker van het zuider eiland en tot het volgende bericht :)

Dikke kus Jeanine

• 19 November 2007 - 13:40

Kim:

Ha Bart,
    Ralf en ik zijn net terug uit Dublin voor de WTS, echt super gaaf...
    We genieten mee van jou spannende avonturen en acties.
    Veel plezier
    liefs Kim

• 19 November 2007 - 13:53

Evan:

He Borat,

Na die Bart heeft het teveel naar ze zin, denk niet dat hij nog terug komt.

Nou kom maar op met je volgende verslag.

grz Evan veel plezier nog

• 19 November 2007 - 19:32

Ilse:

Hey!

Wow, wat wens ik nu dat ik dat had kunnen meemaken! Ik zie de schaterlachen en tranen in de ogen van het lachen al voor me! Zo mooi dat je die keuze hebt gemaakt! Ik zit hier dag na dag naar de vallende bladeren in het park te kijken.. het wordt hier koud.. geniet maar van de warmte, zomer in je hart!

liefs,

ik mis je!

ilse xox...

• 19 November 2007 - 19:46

Marlies:

Lieve schat!!!

Wat beleef je allemaal GEWELDIGE dingen zeg...we hadden ook niet anders verwacht!! Supercool!!

Hier gaat alles lekker!! Denk veel aan je woorden, en doe keihard mijn best om ook te bereiken wat ik wil!!!

Mop...Geniet van alles!!

Hele dikke kus xxx

• 19 November 2007 - 20:26

Tineke:

Jonge jonge Borat, wat een waterval van woorden. Zijn we wel van je gewend, maar toch weer anders! Vet cool om alles van je te lezen. Blijf lekker genieten!
    Kus Koos en Tineke

• 20 November 2007 - 08:50

Maaikol:

Niets leuker dan familieverhalen!

En dan die gekke bekken, moet je daar moeite voor doen dan?!

We missen je hier wel hoor.
    Iedere dag dezelfde koppen, iedere dag hetzelfde weer, iedere dag dezelfde saaie lessen, iedere dag geen Bart...

Blijf maar lekker daar, altijd beter dan hier tussen de koeien en bollen.

Liefs van alle van der Lindens!

• 20 November 2007 - 15:06

Barbara:

Wat maak jij veel onwijs gave dingen mee!!
    Hou het vol om alles zo duidelijk op te schrijven. het is echt gaaf.
    Have fun!
    Lieve groet,
    Barbara

• 20 November 2007 - 20:07

Wen:

Hé Borat!!

Wat een super gave ervaringen allemaal weer zeg, je doet het mar wel mooi en dan ben je nog geen maand op reis? Gewaagd van je dat je de sprong van je leven gemaakt hebt, vast een mooie ervaring en ik denk ook 1 van de mooiste landen waar je dat doen kan.

Hier in koud-kikker-landje is het stil zonder jouw. Afgelopen weekend was ik wel nog samen met Marlies op een heel bijzonder feesje, circus van de nacht met als thema. Wat hebben wij gelachen zeg!! Mensen van rond de 40 pikant verkleed als circusartiest. Sommige met kettingen andere met lingerie en een ander was weer gebodypaint als tijger. Ook hebben we Borat nog gezien, dus je was er toch misschien bij ;-)

In Oostenrijk ligt behoorlijk sneeuw inmiddels, sinds 50 jaar nog nooit zoveel gevallen. Zelfs lawinegevaar en de pistes gaan eerder open dan andere jaren, voor mij word dit dus een prachtig seizoen. Vervoer heb ik nog steeds niet, dus af wachten wanneer voor mij NL over is. Ik heb er in ieder geval enorm zin in. Ik heb vorige week nieuw board gekocht om les mee te gaan geven.

Als je terug komt, geef je mij dan surfles? hihi!!!

Ik mis je kanjer....veel plezier en dikke kus

• 23 November 2007 - 19:30

Wicked:

:rasta:

• 25 November 2007 - 21:31

Merfate:

Wat ben jij een na-aapert zeg....beetje gaan skidiven!!! LOL bent trots op je, is het niet fantastisch!!!!!!!!
    Super dat je het zo naar je zin hebt!!
    Ik ben gisteren thuis gekomen van de Bahamas wat ook echt geweldig was...ben gewoon op een onbewoond eiland geweest, echt super gaaf. Wezen snorkelen en jetskien waar ik de dolfijnen achterna ben wezen skieen..helaas waren het wilde dolfijnen dus zwemmen was verboden maar het was echt super!!!
    Keep your stories coming Borat!!!

Verslag uit: Nieuw Zeeland, Wellington

Bart