De stuntpiloot
Door: Bart
Blijf op de hoogte en volg Bart
07 December 2007 | Nieuw Zeeland, Queenstown
En daar is die weer hoor :)
Ben niet weg te slaan van het internet haha nee hoor ik ben hier alleen als ik wat leuks te melden heb.
En dat heb ik want heb gister gewoon zelf een vliegtuig bestuurd. ooooo het was echt zo cool. Ik vertel er later meer over eerst de andere dingen die ik heb gedaan.
Ik vertel beetje globaal wat ik heb gedaan.
Ik heb dus de trip gedaan in het zuiderpuntje van NZ dat was in totaal 4 dagen en daar is dus echt niet veel te beleven er zijn daar bijna alleen maar schapen is leuk gezicht maar na 2 dagen ben je dat ook wel zat. maar de eerste dag zijn we naar Milford sound gereden dat is een heel mooi gebied met veel bergen en watervallen. Daar hebben we een boottrip doorheen gedaan en ook zeehonden en pinguin gezien was echt heel mooi. Maar helaas was me batterij leeg van camera dus geen foto's.
Ergens geslapen in de middel of nowere.
En de volgende ochtend moest het dan allemaal gebeuren hoor we gingen schapen scheren haha dat wilde ik altijd al doen omdat er zoveel schapen zijn hier en het me gewoon grappig leek. Dus zelf een lekker dik schaap uitgekozen en het scheerapperaat erin gezet... haha het was te grappig en dat arme schaap maar tegen spartelen ik denk niet dat hij het zo lekker vond. maar moet zeggen een schaap met wol is toch wel veel mooier dan een gabbertje hoor ;)
Dit dag op veel plaatsen gestopt voor watervallen en mooie plekken langs de kust. Daar ook veel wildlive gezien maar sommige zijn echt gevaarlijk. Ik en rob gingen ook de zeeleeuw uitdagen voor een gevecht maar zijn snel gestopt want denk niet dat we hadden gewonnen. Daarna zijn we in een land gesprongen vol met schapen en er zo hard mogelijk achteraan rennen. haha dat was goedkope fun. en goed voor hun conditie :) 2 vliegen in 1 klap! Daarna nog naar 2 grote plaatsen geweest en een toer gedaan in de Brouwerij van beer. Op het eind kregen we de kans om in 12 min zoveel mogelijk te proefen daar maar even goed gebruik van gemaakt. Daarna na een lange rit door een soort woestijn weer terug gegaan naar Queenstown.
Terug in de levende wereld. De eerste dag zijn we met gondel naar de top van berg geweest en hebben we de ludge gedaan. Dat is in zo karretje naar beneden scheuren. haha erg grappig dus.
En de volgende dag moest het dan gaan gebeuren hoor. 20 min vliegen in een klein 4 persoons vliegtuig waarbij ik het opstijgen en landen helemaal zelf doe. Ik deed het met Rob en erik van Zweden. En in totaal betaalden we er 55 euro voor per persoon dat is de goedkoopste activiteit die ik hier in NZ heb gedaan. en het is ook zeker de beste. Echt gruwelijk wat er dan door je heen gaat is niet normaal. Onze co piloot was een man/vrouw haha te grappig dus. Ze vertelde in het begin wat over het vliegtuig en toen gingen we het vliegtuig in daar vertelde ze beetje waar alles voor was. Maar ja ik met me engels versta natuurlijk niet alles en ik heb mezelf hier aardig aangeleerd om overal ja op te zeggen. haha en je komt er vanzelf wel achter als je iets niet snapt rob weet van dit probeel dus hij zat niet helemaal relax achter in het vliegtuig. Nou alles was gereed koptelefoon op en je kan elkaar dus allemaal horen via de koptelefoon.
Toen was het aan mij om het toestel naar de landingsbaan toe te taxi'en dat is nog best lastig kan ik je zeggen. Zei ik via de intercom ik ben echt niet dronken ofzo hoor. haha en rob kon niet meer stoppen met lachen. Op de langdingsbaan alles gereed maken voor opstijgen. en ja hoor daar gingen we dan je hebt totaal geen gevoel wat er allemaal gebeurd en hoe hoog je bent omdat je eerst alleen maar aant klimmen bent en niet even naast je kan kijken. We vlogen recht op de bergen af om op het eind te draaien en tussen 2 grote bergen door te vliegen daartussen was echt veel turbulentie en dan val je dus soms gewoon 100 meter naar beneden he. Haha en dan hoor je die 2 achterin gillen. Was wel echt ervaring kan ik je zeggen. op het eind echt super scherpe bocht gemaakt en dan hang je gewoon bijna op je zij dus kijk je even uit je raam kijk je gewoon regelrecht naar beneden. haha echt ongelovelijk en toen kwam de landing. Ik lande ergens op een grasveld er waren nog net geen schapen. :) maar dat is vaag want je hebt totaal geen besef hoe hoog je bent en hoe zo langding gaat. Dus ik doe me best om alles te verstaan en de goede dingen te doen. maar uiteidnelijk is het goed gegaan en was het een goede landing
De 2 achterin waren wel beetje misselijk maar dat kwam door de vele turbulentie.
Ik stapte uit en dacht woooooooo dat ik dit heb gedaan ik had in totaal 30 min gevlogen en het is zo cool om alles zelf te kunnen doen. Echt gruwelijk.
en het leuke was dat de andere 2 ook nog gingen dus dat betekend nog 2 keer het hele verhaal alleen dan hun achter de stuurknuppel. rob vloog naar een Glacier en was echt super mooi uitzicht om dat te zien vanuit de lucht en erik vloog terug naar het vliegveld. Over de hele trip was het uitzicht zo mooi bergen meer dorpen echt ongelovelijk. Normaal betalen de mensen dat geld voor een rondvlucht en ik kon gewoon zelf vliegen ik ben er zo enthousiast over dat wil je niet weten. Maar dat hebben jullie waarschijnlijk wel gemerkt. haha. ik hoop dat jullie erom kunnen lachen wat ik zeker heb gedaan. Ik ben nu nog iets van 6 dagen in NZ voordat ik naar aussie vertrek. Daar heb ik erg veel zin in nadat is een super tijd heb gehad in NZ had niet verwacht dat het land zo mooi zou zijn en dat je zoveel dingen kan doen. En normaal is het weer echt slecht hier. Maar ik heb alleen de eerste 2 dagen regen gehad en voor de rest alleen maar zon. Ga zo eerst even naar de sportschool en dan lekker even op het strand liggen. mmmmmm wat een leven
Ik hoorde ook nog van me ouders dat er soms smsjes binnen komen op me oude nummer.Ze vinden het heel leuk maar ik heb het dus niet bij me. Ik zal als ik in australie ben even mijn nummer doorsturen en dan kunnen we gezellig smsen. maar nu kan dat dus alleen met me ouders vinden ze ook wel leuk hoor ;)
Ik heb ook weer paar leuke foto's geplaatst van me trip en het vliegtuig.
Nou ik hoor dat het bij jullie lekker stormt dus geniet er maar lekker van dan doe ik het van de zon.
De groeten van de sint
Ik vertel beetje globaal wat ik heb gedaan.
Ergens geslapen in de middel of nowere.
Ik heb ook weer paar leuke foto's geplaatst van me trip en het vliegtuig.
De groeten van de sint
06 December 2007 - 23:37
Maaike:
Schapen scheren,
Schapen scheren,
Tralalala...
Hier ging je voor lieve Bart!
Deze kun je in ieder geval van
je lijstje schrappen.
Liefs x -
07 December 2007 - 02:30
Merfate:
Dierenbeul!! Laat die arme schaapjes toch met rust!
Zo ik kan je nu met oprecht Pilootje noemen...LOL Echt super gaaf!!!
Have fun and keep use updated!
XOXO
07 December 2007 - 08:31
Wen:
JOJOJOJO STUNTPILOOT!!
Wat een avontuur weer man! Volgens mij kom je nooit meer terug ;-)
Stromt hier zeker, écht een k*-weertje. Ik hoef hier gelukkig nog maar 1 week te blijven. Volgende week zaterdag gaat mij vlucht naar Oostenrijk, gewoon heel decadent met vliegtuig (voor 40 euries, haha). Ligt zó enrom veel sneeuw dat het helemaal goed gaat komen.
Deze week heb ik Edwin, mijn neefje uit NZ Amsterdam laten zien. ZÓ gelachen! We zijn poffertjes wezen eten en natuurlijk ook even naar de wallen en coffieshop geweest. Fantastisch!!
Trouwens......ZÓ trots op wat je allemaal aan het doen bent :-X -
07 December 2007 - 08:33
Wen:
HAHA!!! Volgens mij verkeerde smiley erbij gedaan. Want ben natuurlijk niet boos, haha!!
:-P :-) -
07 December 2007 - 17:15
Kees:
bartie, wat een geweldig verhaal zeg!! Lijkt me echt tegek om dat te doen, nog leuker dan parachute springen (en dat vond ik al zo leuk). Als je de foto's ziet word ik nog enthousiaster... Prachtig, geniet de laatste dagen in NZ en doe Rob de groeten,
Liefs, Kees -
14 December 2007 - 11:09
Marlies:
Lieve Bart,
Je bent goed bezig jongen... Schapen scheren. Maar dan ga je het schaap toch niet opeten daarna?
Mooie verhalen en je red je prima zo te zien..Dat doet tante Marlies goed!
Bart let goed op jezelf en niet teveel achter de vrouwen aan! hihihi
xxjes Marlies