De genietende wereld reiziger!
Door: Bart
Blijf op de hoogte en volg Bart
12 Januari 2008 | Australië, Byron Bay
Hallo iedereen,
Ten eerste Gelukkig nieuwjaar( ik hoop dat het nog kan op dit moment :))
Ik heb al lange tijd geen bericht meer geplaatst dus zal jullie even een mooie update geven van al mijn ervaringen met de feestdagen hier.
Ik moet nu echt wel meer gaan nadenken hoe ik worden schrijf want ik begin nu zelfs al in het engels te denken jaja wie had dat kunnen geloven. Ik schrijf ook in het engels en wonderbaarlijk lukt dat ook nog terwijl ik dat voor me gevoel echt niet heb geleerd maar zo zie je maar dat je veel meer kunt doen we denken. Mijn leermoment hier :)
Mijn laatse bericht was vanuit Melbourne daar heb ik nog met iemand anders een auto gehuurd en zijn we naar ander Natuur park geweest echt mooi allemaal hier. Daarna ben ik naar sydney toe gevlogen om daar met kerst en oud en nieuw te zijn. Ik kwam om 12 uur snachts aan in het hostel en moest daar snel vrienden gaan maken om niet alleen met kerst te zijn. Kwam ik me kamer in lopen en waren er 4 bedden zag ik een man van ongeveer 70 liggen slapen. ik dacht nee heb ik dit. want de meeste mensen ontmoet je in je kamer omdat je daar altijd mee praat. en toen was ik klaar om te gaan slapen kwam er een gast binnen lopen die me uitnodigde voor een biertje ik denk doe eens gek. En hij was echt cool zijn naam is ook Rob en hij komt ook van Londen. dus ik heb een zelfde reismaat die ik in NZ had hoe grappig. maar het klikt echt goed hij was eerst van plan om in sydney te gaan werken maar hij heeft het veranderd en we reizen nu samen langs de oostkust.
Maar eerst natuurlijk sydney want de grote dag is met kerst om naar het strand te gaan en een groot feest daar te maken maar er was regen voorspeld die dag jaja lijkt nederland wel. Uiteindelijk was robert door iemand uitgenodigd voor een home party. En dacht dat is ook super gaaf we brachten ons eigen voedsel mee en drinken.
En toen we daar aankwamen waren er veel verschillen mensen iedereen kwam uit ander land dus we hadden gewoon een kerstdag met mensen van heel de wereld onderandere van brazilie india ecuador italie duitsland aussie zelf en nog meer landen. echt cool om mensen op zo dag te leren kennen. In het begin beetje praten met elkaar maar aan het eind van de avond waren we met ze alle karaokie aan het zingen en het dansen. Was echt cool en een super ervaring. Daarna nog naar een ander feest gegaan en uiteindelijk om 6 uur in de ochtend thuis gekomen is prima kerstdag denk ik. En in totaal heb ik op de kerstdag 3 keer ge BBQ haha past goed bij dit land.
In de dagen daarna beetje door de stad gelopen naar het strand geweest en gezellig wat gedronken.
Ook ben ik me oom op wezen zoeken die we voor 9 jaar kwijt waren en me zus 6 maanden geleden heeft gevonden(goed gedaan) ik heb hem 1 keer gezien ofzo dus was wel beetje raar idee je weet dat het familie is maar heb er niet echt een band mee. Hij woont 1,5 uur reizen met de trein en dat heet nog steeds sydney haha dan ben je bij ons aan de andere kant van het land. Bij hem thuis aangekomen een rondleiding gehad door zijn huis en tuin. Hij verbouwd al het groeten en fruit zelf in zijn eigen tuin was leuk om te zien. Ook heeft hij zelf een pizza oven gemaakt(zie foto) Hij is dus erg handig. ook mijn nichten en neef gezien maar die hadden volgens mij niet echt zin om met me te praten hebben alleen hun naam gezecht. haha maar is oke. En was leuk om eens te zien hoe iemand hier leeft. En weer beetje het familie gevoel krijgen door in een echt huis te zijn en dat er voor je wordt gekookt. haha. Dus was echt cool en voordat ik naar azie ga ga ik zeker nog een keer langs.
En toen kwam oud en nieuw eraan en dat is natuurlijk de grote dag in Sydney je moet al optijd zijn om een goede spot te hebben dus we vertrokken om 10 uur uit het hostel om op 11 uur op locatie te zijn aan de andere kant van de brug zodat we alles goed konden zien. En daar zaten we dan het was die dag 30 graden dus te heet om zo lang in te zitten en beetje te drinken want ja wat kan je anders doen. haha nee hoor zo erg is ht niet maar het blijft een feestdag he en dan mag je wat drinken ;) we waren met een leuke groep mensen die we overal van kende en gezellig met elkaar kaartspelletjes gedaan en beetje gepraat en gerelaxt. en om 9 uur was het vuurwerk voor de familie zodat die daarna lekker naar huis konden want geloof mij het was daar echt super druk. heel de dag bleven er mensen binnen komen om het niet te hoeven missen. Het vuurwerk was oke maar niet zoals het later zou zijn natuurlijk. Nog drie uur wachten tot het grote moment dan en daar kwam het mooie spot uitgezocht zodat we alles goed konden zien. En het mooie vuurwerk vanaf de brug, boten en gebouwen in de stad goed konden zien. het was ongelovelijk 15 min lang knallen en mooi vuurwerk met daarbij natuurlijk de champangne was het helemaal top. En een super ervaring om mee te maken nu kan ik begrijpen waarom iedereen daar over praat en het zo geweldig vind. Ik kan niets anders zeggen dat het 1 groot feest was. En ook lekker om in dit jaar vooruit te kunnen kijken dat ik nog lekker 10 maanden mag gaan reizen en veel mooie dingen mag gaan beleven.
Ik hoop dat jullie ook net zo knallend nieuwjaar hebben gehad en geweldig hebben gefeest. Maar daar maak ik me geen zorgen over.
Na dit alles zijn we begonnen met het reizen langs de oostkust. Na van iedereen afscheid te hebben genomen die we in sydney hebben ontmoet want geloof me je ontmoet hier zoveel namen dat ik gewoon niet meer weet wie wie is. Ook dat went.
Ik ben nu dus met robert aan het reizen en het is cool het is totaal anders dan het reizen in Nieuw Zeeland omdat je daar veel meer ziet en op meer plaatsen stopt de bus waar we nu mee reizen brengt ons van de ene naar de andere plaats wel kunnen we zelf bepalen waar we heen willen en hoelang we daar kunnen blijven maar het is op dit moment zo druk hier dat we alels vooruit moeten plannen en dat is jammer want als je op een leuke plek bent moet je verder omdat alles geplant is. en ik leef hier totaal met de dag dus dat is even wennen. Normaal gaat het hier zo dat je sochtends wakker wordt uit je raam kijkt naar het weer en daar je kleding op aan past. Dan wat eet en eens gaat denken wat je deze dag gaat doen. en tussen door eet je nog eens iets en zwem je een beetje en dan in de avond weer besluiten wat te gaan doen. jaja ik heb het er maar zwaar mee.Maar we zijn al naar paar mooie plaatsen geweest en hebben mooie dingen van de natuur hier gezien de stranden zijn zeker echt te mooi. Maar het weer was de afgelopen dagen niet echt goed misschien hebben jullie het gezien op de tv maar ee nhoop overstromingen en veeeeeeeeeel regen.
Dus beetje jammer gelukkig is het nog wel lekker warm maar zon is toch lekkerder. Heb ook nog niet gesurft dat moet ik maar eens snel gaan doen want wil wel beetje goed kunnen surfen.
Ook al wat leuke beesten tegen gekomen van aussie de koala had ik al eerder gezien maar nu ook in hospitaal bekeken van dichterbij. En het is een speciaal dier voor mij elke keer als ik hem zie moet ik aan een vriendin denken die pas is overleden en een hele mooie foto met een koala had. Dus als ik de mogelijk heid heb om op de foto te gaan zal ik dat zeker doen. Ook zijn hier een hoop spinnen die echt te groot zijn en gewoon lekker in je kamer zitten. Nu slaap je in de kamer vaak met meiden en die houden er meestal niet echt van dus dan mogen wij weer met een bak de spinnen van de muur afhalen. Nu ben ik niet zo bang dus ben ik meestal te pinneut ;) maar misschien moet ik toch maar eens gaan onderzoeken welke dodelijk zijn.
Ook zijn hier super veel kakkerlakken maar ook daar raak je aan gewent als die voorbij lopen als jeje tanden staat te poetsen. haha niet te geloven he.
En in het hostel waar we nu slapen loopt af en toe een laguun langs (zie foto) echt te cool die zit daar gewoon 1 meter van je vandaan. Echt te cool dus gelukkig nog geen slagen gezien want dat zijn niet echt me vrienden. En ga binnen kort de haaien voeden mmmmmmmmm spannend. Ik hoop niet mezelf ;)
Ik heb het hier dus nog super naar me zin en geniet volop van het relaxte leven het weer het strand en het niks doen en eigenlijk ook wel van het engels spreken. er zijn hier wel nederlands maar probeer ze beetje te meiden of ik zeg dat ik van een andere land kom haha vind het veel leuker om engels te spreken en nieuwe dingen te leren.
Zooooo pfff dit was me weer een verhaal je maakt hier dus minder spectaculaire dingen mee dan dat ik in NZ deed maar geloof me ik maak genoeg mee.
Ook wil ik Aad en Joke bedanken voor het foto tegoed dat jullie me hebben gegeven
vind ik echt super cool en zal er dan ook meer foto's op zetten.
Hoe gaat het verder met iedereen daar genieten jullie nog een beetje en maken jullie nog spectaculaire dingen mee?
Of is iedereen druk met werken en school?
Ik moet weer gaan want de BBQ wacht op me mmmmmmm lekker kangaroe eten.
Geniet lekker daar dan zal ik het ook zeker doen.
Liefs Bart
Ten eerste Gelukkig nieuwjaar( ik hoop dat het nog kan op dit moment :))
vind ik echt super cool en zal er dan ook meer foto's op zetten.
Of is iedereen druk met werken en school?
Ik moet weer gaan want de BBQ wacht op me mmmmmmm lekker kangaroe eten.
Geniet lekker daar dan zal ik het ook zeker doen.
Liefs Bart
12 Januari 2008 - 11:13
Frank:
Ja, jij hebt er maar zwaar mee.
Tjonge wat een heerlijk relaxed verhaal, zoals jij 's morgens opstaat en kijkt wat je die dag eens gaat doen en dan met het vooruitzicht dat je dat nog zo'n 10 maanden mag doen. Gelukkig nu wat minder gevaarlijke acties dan in NZ. We willen je hier wel weer heel terug zien hoor!
Geniet er lekker van. Veel reisplezier met Rob. Veel gave foto's trouwens.
hartelijke groet/hug -
12 Januari 2008 - 12:31
Debbie:
Haii bart! Leuk om je verhalen te lezen. Ik zit nu in een internetcafe en het is echt bloedheet! Maar wel leuk!! Grappig dat we elkaars verhalen nu gaan lezen. Ik zal sowieso even m'n nummer geven, misschien kunnen we dan gaan smsen enzo!
Veel plezier met reizen, je hoort snel van me!
Dikke kus!! -
12 Januari 2008 - 16:13
Barbara:
Jouw verhaal geeft mij ernergie. Ik vind het echt super wat je doet. Have fun! Big Hug! -
12 Januari 2008 - 17:50
Merfate:
Doe je wel voorzichtig met die haaien!!!
Spannend kan niet wachten op je fotos!!
XOXO -
13 Januari 2008 - 15:29
Anouk:
hey bart!
superleuk om je verhaal te lezen, ben wel weer beetje jaloers hoor! australie is zoooo leuk! maar ik heb ook niet te klagen, 27 feb. voor 5 maanden naar kaapstad.. :)
geniet er nog van daar!
liefs anouk -
13 Januari 2008 - 19:24
Lian:
Heyhey cool te lezen dat jij ook die Hollanders probeert te ontwijken:) haha iig praatten wij toch ook in het Engels:)Heb je al gehijackt?haha Geniet van de oostkust! kus -
13 Januari 2008 - 22:01
Ineke:
hoi Bartie,
Nou moe word je niet van zo'n dagprogramma, geniet er maar lekker van hoor. Nu kan je lekker met Debbie jullie "warmte ervaringen" uitwisselen! Helaas heb jij geen prive zwembad.
Doe Robbert de groeten.
liefs -
21 Januari 2008 - 08:17
Maaike:
Waaaaaaaah, kangeroe eten???!!!
Ik hoop dat je er pijn in je buik van krijgt. Haha, zag net plots een foto van jou terwijl je aan het schapen scheren bent. Haha, geweldig lekker ding ben je ook!
Hier alles goed, woensdag lekker met Bert jr nr St. Moritz. Kijken of ik nog op mijn board kan staan...
Wanneer ga je precies naar je kleine 'vietnamese' vriendinnetje?
Liefs