Azie en de avondturen van het eten van een s...g!
Door: Bart
Blijf op de hoogte en volg Bart
18 April 2008 | Taiwan, Taipei
Hallo iedereen.
Jaja hier is die dan het eerste bericht vanuit Azie :) joehoeeeeee wat zal bart allemaal wel weer meegemaakt hebben. jullie zullen het snel weten.
Maar na eerst paar dagen in sydney te hebben geslapen waar ik echt niet veel heb gedaan alleen 1 nationaal park (bleu mountans echt super groot en cool) gezien en veel dingen op de compurter gedaan en lekker relax natuurlijk. en stressen voor mijn bankcard want die was gebroken en moest dus een nieuwe hebben ik dacht hem optijd aangevraagd te hebben maar het duurde lang met opsturen dus ik heb me vlucht gelukkig maar 1 dag hoeven verschuiven en heb me bankcard want dat is toch wel lastig zonder hoor.
En jehooor daar ging bart naar het vliegveld helemaal zin om naar azie te gaan ik dacht kort vluchtje van 5 uur zat ik in het vliegtuig bleek het opeens 9,5 uur te zijn. haha echt wat voor mij en daar was ik dan Taiwan joehoeeeeeee
En dan sta je op het vliegveld en het begint meteen met al die borden gelukkig is daar nog wel engels dus ik de weg vragen naar me hostel en hup de bus in en opweg naar de stad onderweg zag ik veel lichten maar het was donker dus kon niet veel meer zien en daar werd ik afgedropt bij het station waar ik het zelf moest uitvinden gelukkig had ik goede engelse routebeschrijving en met de metro naar de volgende stop daarna was ik in de echte aziatische wereld beland met veel scoters nog meer mensen lichen overal en vooral alleen maar chineesen en dan is het echt raar dat je opeens niemand meer kan verstaan. hahah ik keek me ogen uit, het was 10 uur in de avond en iedereen was nog op staat en aan het eten. ik zag zoveel dingen en dacht echt wat is dat allemaal over hing eten gewoon in de shops en dacht dit eet ik echt niet. na me hostel gevonden te hebben wat oke was had erger verwacht alleen het matrass is niet dikker dan 2cm ofzo maar ook dat zal wel wennen ;)gelukkig slaap ik snel en heb ik daar totaal geen problemen mee. Daarna toch opzoek gegaan naar eten en zag een KFC en dacht aha dat ken ik en is lekker makkelijk dus ik order en eet mijn kipburger maar ze stoppen dus echt overal peper in he pffffffff brande me mond uit joh. daarna lekker naar bed gegaan. en de volgende morgen op opzoek naar ontbijd want hier maak je dat niet meer zelf ik liep op straat en daar zag ik donuts en dacht heee dat ken ik ook dus voor ontbijd lekker donuts gegeten. Daarna me eerste tempel in mijn leven bezocht maar omdat ik dus geen lonely planet heb weet ik dus totaal niet wat je daar wel en niet kon doen en of je er met korte broek in kan. haha beetje naar mensen gekeken te hebben ben ik naar binnen gegaan en viel me mond open dat is echt te cool. zo groot en alles is zo goed afgewerkt zaten er ook paar monniken te bidden of hoe je het in de budistische cultuur noemt. was echt ongelovelijk cool. daarna ergens lekker broodje gegeten. en toen naar markt gegaan waar echt al het eten (kip vis en ik zou niet weten wat het nog meer is) gewoon lekker in de zon te wachten tot iemand het gaat kopen. toen dacht ik echt mmmmmmmmm en dat moet ik later gaan eten. dacht het niet dacht ik toen nog.En als je hier over straat loopt dan zijn echt overaal winkeltjes of staan mensen te koken de mensen eten hier gemiddeld 6 keer per dag kopen alles en de mensen van de shops die werken denk ik 12 uur per dag of meer en 7 dagen want ze zijn de hele dag open, gekkehuis! Daarna ben ik naar het hoogste gebouw in de wereld geweest(zeggen ze hier ik zou het echt niet weten kon geen andere zien maar het zal wel) met een lift die in 30sec van verdieping 5 naar 89 gaat oooo man dat is een geweldig gevoel haha en het uitzicht was echt super cool. de city is hier anders het is niet allemaal bij elkaar maar gewoon overal is city. je kan zien dat elke stad daarin zo anders is. die dag was ik de hele dag alleen en dat is wel saai want je kan je ervaringen niet delen en met de mensen kan je ook niet echt praten want die spreken bijna allemaal geen engels. Dat is trouwens best wel grappig en een grote nieuwe uitdaging.Die avond in het hostel een gast van de us leren kennen en hij heeft al veel in azie gereist en is toch wel lekker om wat meer info te krijgen en hij heeft me leren eten met stopsticks wat echt lastig is en ik zorgde voor een eigen commedie in het restaurant. haha iedereen keek naar me dat doen ze hier soieso want er komen niet zoveel toeristen hier dus je ziet iedereen omkijken en ze kijken ook de hele tijd naar me grote voeten :( haha
Daarna zijn we naar de avondmarkt gegaan met een vriend die hij hier had leren kennen wat natuurlijk erg makkelijk is met de taal en daar heeft zei ons nog een paar dingen laten proefen zoals een gebakken ei met soort of inktvis, en daarna nog een vissoep ik hoop niet de vis die ik diemiddag op de markt had gezien maar daar moeten we maar niet aan denken hier. Ook nog een rare drank geprobeerd ze hebben hier veel rare dingen ;) maar na tijdje zal het ook wel normaal zijn. Was wel echt cool om haar te ontmoeten van hier dan leer je toch vele dingen. Daarna begon het keihard te regenen en waren we zeiknat lekker hoor. Volgede dag een lekkerontbijd gevonden met ei en daarna naar een museum geweest met veel kust en allemaal dingen van het land en daarna beetje rondgelopen. In de avond met een gast van australie naar de snakemarked gegaan die is hier erg populair omdat je daar natuurlijk slang kan eten mmmmmmmmmmm dat heb ik nog nooit gedaan en bart ziet dat natuurlijk als een nieuwe uitdaging op het plaatje zag het er wel mooi uit dus dat besteld. kregen we een kom met slange soep en 4 stukken van de slang je kon zo raden welk deel van de slang je aan het eten was. oke hoe eet je dit en hoe zal het smaken ik had zo honger en denk niet dat het het beste ding is om op een lege maag te eten want er gaat een hoop door je hoofd heen. Je ziet eerst al de slangen bewegen in het begin van de zaak en daarna probeer je er een te eten. maar hup bijten en slikken je moet het vlees van de botjes afbijten en het was dunne slang dus het is niet zoveel maar lijkt beetje op kip en smaakt niet echt ik vond het wel lekker. En toen begon het echte werk want we hadden 6 drankes gekregen met sappen die afkomstig waren van de slang de eerste was het bloed mmmm het zag er natuurlijk rood uit en is een raar idee om dat te moeten drinken maar geprobeert en was erg zoet zou niet weten waarom. daarna pis ofzo dat had echt een scherpe smaak daarna zijn gif natuurlijk goed gemixt dat het niet meer zo sterk was dat was nog raarder daarna zijn jaja je leest het goed poep mmm dat lijkt dropshot best lekker dus... haha Grapje en daarna nog 2 andere waar we echt niet van verstonden wat het nou was maar was minder. Dus uiteindelijk alles geprobeerd en bewoog me de hele avond als een slang over de straat. haha
Daarna het eerste aziatische bier geprobeerd wat toch erg anders is en in de aovnd nog met mensen van malysia in het hostel zitten praten. iederene is zo vriendelijk en alle blanke mensen zeggen elkaar ook gedag op straat omdat er zoweinig lopen en je blij bent er 1 tegen te komen. hoe cool is dat
Vandaag naar ander muzeum geweest en het parlementaire huis wat goed bewaakt wordt en lekker rond gelopen en nu me klaarmaken om morgen naar Hong Kong door te vliegen. die gast van us kende daar iemand dus die wacht me morgen op in de stad en dan gaan we samen opzoek naar een hostel wat het veel goedkoper maakt want zij kan de taal en dan showt ze nog meer dingen en gaan we stappen met al haar vrienden. hoe cool is dat iedereen is zo vriendelijk hier en vooral jonge mensen willen graag met je praten omdat ze het leuk vinden hun engels te oefenen. Dus ik mis australie niet echt en heb echt zin om alle andere landen in azie te gaan ontdekken. Het lastige is nu alleen dat ik weer keuzes moet gaan maken (groot probleem) moet ik nu na Hong kong naar china gaan of eerst nog naar Japan gaan? mmmm lastig (als er mensen naar japan zijn geweest graag snel wat verhalen zodat het wat makkelijker is om te kiezen) maar dat zijn eigenlijk de enige problemen waar ik me hier druk om hoef te maken dus mij hoor je zeker niet klagen hoor. En ik zou jullie heel graag mijn foto's willen laten zien maar ik kan ze weer niet uplouden dus de volgende keer zal ik het weer proberen kan begrijpen dat jullie de slang wel willen zien die nu ergens in mijn lichaam is. ;)
Ik hoop dat bij jullie ook alles lekker is en al weer helemaal voorbereiden op konningendag ik zal paar nederlanders zoeken hier en ook lekker gek doen en feesten, want dat moet ik maar weer missen.
Trouwens moet jullie allemaal de groeten doen van die taiwannezen hier dus bij deze.
P.S. ik kan jullie zoveel meer vertellen over hoe het hier allemaal gaat en wat je wel niet allemaal ziet of nog erger wat ze allemaal wel niet eten. maar geloof me dat krijgen jullie later nog allemaal te horen,
En natuurlijk van mij voor jullie allemaal.
En natuurlijk van mij voor jullie allemaal.
18 April 2008 - 09:58
Ineke:
Hoi Bartie,
Wat heb je al weer veel gezien in zo'n korte tijd. En wel handig dat je van alles eet, straks in Ned. is niets meer gek! Ik kijk uit naar je foto's!!!
Liefs -
18 April 2008 - 10:26
Jos:
Ha Bartie,
Je bent weer lekker bezig. Wel weer aardig dat je je pas weer hebt.
Om je keuze tussen Japan en China wat makkelijker te maken. Zuidwest China moet je echt meemaken. Daarna wip je nog even naar Japan, joh.
Ik zou zeggen veel plezier en blijf alle ervaringen ruiken, zien, voelen opsnuiven
Uncle Jos -
18 April 2008 - 14:52
Wendy:
Wat een vieze dingen probeer je allemaal! Niet op straat durven eten terwijl je ziet dat het dan goed gebakken wordt, maar wel slangenbloed drinken, BLEGGGG!! In Thailand heb ik overigens de lekkerste dingen op straat gegeten, maar ja das geen Taipei....
In Azië snuiten ze trouwens toch snot op de stoep? Veel plezier in Honky Konky Aapie!!!
Dikke knuffel
18 April 2008 - 18:07
Saskia:
hey Bart,
Nou dat zijn weer veel ervaringen in een korte tijd.Ja al die chinese koppies en je zal er nog zoveel tegenkomen,to much sometimes!Vind het wel heel stoer dat je al dat vreemde voedsel probeert.Ik ben een tijde vegetarisch geweest in China!
Ik ben benieuwd welke richting je op gaat,Japan heb ik geen ervaringen maar zuid china vind ik erg mooi.Maar Hongkong is absoluut geen China,gaaf hoor ik ben er 3 keer geweest dus als je nog iets wil weten mail me maar,maar zo te lezen kom je er zelf ook prima uit,nog heeel veel plezier.
Groetjes Sas
18 April 2008 - 18:11
Angelique:
Azie is echt geweldig. Ik zou zo naar je toe willen komen. Klinkt allemaal wel erg tof, en herkenbaar! als je nog eens gek wil doen, zoek dan eens een chinese area op en eet eens hane klauwtjes... haha ik kan je vertellen dat dat ook een ervaring is, net als sprinkhanen en wormen....en wij maar denken dat die romeinen rare jongens waren...hahah ;-)
Nou veel plezier nog en doe geen dingen die ik ook zou doen...
kus angelique
je 'grote'nicht
ps...overweeg eens punten in je zinnen te gebruiken... -
20 April 2008 - 15:44
Joke:
Hay, "Grote Schoen", blinkerd!
Jij komt ook steeds weer nieuwe reus-achtige helpers tegen, super.
Ik zou wel als een "alter ego" meewillen; ik hou ook van uitdagingen.
Het klinkt alsof je japan en china in 3 dagen wil doen? Stoer hoor.
Heel veel japanse wijsheid wens ik jou toe.
Lieve groetjes,warm sjaloom, Joke. -
21 April 2008 - 12:28
Frank:
Jeetje Bart,
Wat maak jij allemaal mee.
Zo'n lang verhaal en dan nog aangeven, dat je nog veel meer te vertellen hebt.
Ik vind het echt stoer, dat je dit allemaal onderneemt.
Wat een luxeprobleem he, zoveel keuzes.
Maak er wat moois van!!!
hug, Frank -
23 April 2008 - 18:34
Cees Ippel:
Hoi Bart,
Leuk weer een nieuwe wereld te lezen, te ruiken en te voelen! gatver!
Overigens kijken wij ook naar je voeten maar dat valt je waarschijnlijk niet op!!
Geniet ervan en denk ook een beetje aan je darmen! prachtig dat je het allemaal naar binnen weet te werken.
Ik heb al moeite met de meeste gerechten van de chinees! dus niets voor mij.
Zeg grote meneer, daar in verwegistan let op je zelf en veel plezier.
p.s. doe ze de groeten terug is je dag ook gevuld!
Groeten Cees